Die Umgebung des Parc Emslandermeer

Ein Tagesausflug oder Urlaub in Westerwolde, Groningen? Es gibt so viel zu tun für Jung und Alt! Aber was sollten Sie auf keinen Fall verpassen? Lassen Sie sich von der Umgebung der Region Westerwolde inspirieren. Nachfolgend finden Sie weitere Informationen über die Region.

Westerwolde Cittaslow

Westerwolde ist eine wunderschöne Gegend in Groningen, die mit dem Cittaslow-Qualitätszeichen ausgezeichnet wurde. Heidelandschaften, alte Wälder, versteckte Moore und Sümpfe, Bachtäler und freundliche Dörfer – was auch immer Sie suchen, in Westerwolde werden Sie es finden. Hier können Sie stundenlang wandern, Rad fahren und Kanu fahren und in der grünen Umgebung gibt es jede Menge zu unternehmen!

bourtange

Vesting Bourtange

In het dorpje Bourtange zijn de oorspronkelijke vestingwerken prachtig gereconstrueerd. Bourtange is weer helemaal teruggebracht naar de vestingstad die het ooit was. Hier worden ook de slagen herspeelt.
dinopark

Dinopark Arbonetum

Dinopark Tenaxx heeft een groot aantal topattracties. Maar daar moet je wel wat voor doen: je gaat rennen, dino’s zoeken, survivalen en bootje varen. En je leert ook nog iets over de oertijd van de dinosauriërs.
zeehonden

Zeehonden centrum

Bij een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen kun je van dichtbij zeehonden kijken en meer leren over de verzorging van zeehonden.
wonderwereld

Wonderwereld

Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschappen en veel bijzondere dieren.
ezelstal

Gerz ezelstal

Wanneer U gaat wandelen met een ezel van Ger's Ezelstal ontvangen wij U met koffie/thee en uitleg over de ezels. er zijn halve dagroutes en hele dagroutes met afstanden van 6, 9 en 12 kilometer.
horeca

Horeca in de buurt

Westerwolde beleef je natuurlijk ook door een bezoek te brengen aan een restaurant, theetuin of rustpunt in de regio. Van wandelen en fietsen in de natuur en / of cultuur en historie snuiven krijg je natuurlijk dorst en trek. Geniet van de Westerwoldse smaken en gastvrijheid!
varen

Varen en verhuur

Bootjes en kano's zijn te huur via de receptie van Parc Emslandermeer. Op diverse plaatsen in Westerwolde zijn stations ingericht met kano’s en fietsen. Via prachtige vaar- en fietsroutes kunt u van het ene naar het andere station. Peddel en Pedaal stations kunt u vinden in Sellingen, Jipsinghuizen en Wedde.
musea

Musea

De musea in Westerwolde bevinden zich vaak in bijzondere of historische panden. Van een oud treinstation tot een voormalig gemeentehuis en van een koekjesfabriek tot een herenboerderij. Ontdek in deze musea de geschiedenis van Nederland, de geschiedenis van de regio en werk van bijzondere kunstenaars.
oldenburg

Oldenburg

De St. Lamberti-Kirche vormt het middelpunt van de de historische stadskern. Voorzien van vele kleine steegjes en zijstraatjes, Genieten van een bonte mix van leuke winkels.
papenburg

Papenburg

Van april t/m november staat Papenburg geheel in het teken van de Landesgartenschau. Papenburg, Een nieuw tijdperk van tuincultuur en hovenierskunst.
b
Whattsapp