Vesting Bourtage hier speelde in 1640 de slag om Bourtage
karpervissen
VBN-Karperbungalow.nl
Vesting Bourtange

Op 8 kilometer afstand van het vakantiepark ligt de historische vesting Bourtange. Dit unieke verdedigingswerk is geheel nagebouwd in de staat zoals het er in 1742 uitzag. Het fort is in 1580, tijdens de Nederlandse Opstand, opgericht en heeft een belangrijke rol gespeeld in diverse conflicten tot 1851.

De vesting is gratis te bezoeken. Het heeft vijf musea, een marktplein met eeuwenoude lindebomen, een kaarsenmakerij, een molen, diverse winkels en restaurants. Bovendien is er een historisch hotel waarvan de kamers zijn voorzien van een bedstee.

De slag om Bourtange

Sinds 1995 wordt elk jaar een Slag om Bourtange jaar nagespeeld. Het ene jaar gaat men terug naar de 80-jarige oorlog (1640), het andere jaar gaat men terug naar de tijd dat de Lage Landen door de Fransen (Napoleontische tijd) waren bezet (anno 1814). Een paar honderd acteurs werken mee aan dit grootste re-enactmentevenement (naspel historische gebeurtenis) van Nederland

Op dit spektakel komen ieder jaar weer duizenden bezoekers af. Dit ongeƫvenaarde schouwspel wordt bijgestaan door tientallen kanonnen en honderden musketten compleet met kampementen en het burgerleven van toen.

bourtange1

Vesting Bourtange

Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.
bourtange2

De slag om Bourtange

Ieder jaar wordt de slag om Boutange nagespeeld.Een groot evenement dat u niet mag missen.
bourtange3

Evenementen

Bourtange bezoek de herfst of kerstmarkt of met Pasen het eieren zoeken, eieren verven, knutselen en boogschieten
Bourtange4

Kanonschieten

Demonstratie kanonschieten door het Exercitie Peloton Bourtange tijdens het seizoen elke zondag, hemelvaartsdag, 2e paasdag en 2e pinksterdag.