'

Karper visvakantie in Nederland

Karperbungalow biedt u de ideale visstek voor een visvakantie met het hele gezin, familie of vrienden. Het vakantiepark beschikt over een binnenmeer met maar liefst 50 hectare aan viswater. Dit afgesloten karper viswater kunt u zien als betaalwater er zijn jarenlang karpers uitgezet inmiddels zwemmen er honderden karpers. Inclusief 40+ karpers. De kids kunnen zich uitstekend vermaken met roeien, kanoën, midgetgolfen, de speeltuinen of een duik nemen in het subtropische zwemparadijs. Maar natuurlijk ook vissen.

Nagenoeg alle bungalows in ons assortiment beschikken over een vernieuwde eigen steiger aan dit binnenmeer of buitenwater. Zo kunt u genieten van een vissessie met de luxe die u van een vakantie gewend bent. Naast de "enorme karpervijver" zijn er ook vakantiehuisjes beschikbaar aan het doorgaande (open) buitenwater, bosrand of bij de speeltuin. Indien u bij Karperbungalow verblijft kunt u bij ons een gratis visvergunning aanvragen. Inmiddels is er een groot bestand van rond de 30 pond. Er zwemmen spielkarpers, schubkarpers maar ook graskarpers. Het uitzetten van karpers wordt op ons park verzorgt door Carp Farm.

Video uitzetten Karpers

Hieronder de vangsten van het specialbaits team van oktober 2021. En door ons gemaakte video's van het jaarlijks uitzetten van karpers op vakantiepark Emslandermeer. Meer video's onderin de pagina.

Huisje aan het water

Een keer niet met de karpertent langs de waterkant maar tijdens uw vakantie met het hele gezin, alleen of met vrienden, genieten van luxe en een prachtige groene omgeving. Als verwend visser geniet je van de luxe van een vakantiehuisje direct aan het water. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. We nodigen u graag uit om één van onze stekken te proberen.

U mag met een voerboot, rubberboot en boot met elektromotor uw hengel uitzetten. Echter mag dit in de nachturen geen geluidsoverlast opleveren. Ook uw beetmelders zullen dan op stil gezet moeten worden. Dit is simpel op te lossen met draadloze beetmelders. In de Karperplas is ook een groot bestand aan witvis en roofvis aanwezig. U kunt dus ook gerust met de penhengel of snoekhengel een prachtige vis vangen!

Het karpervissen

Geniet van het vissen vanuit uw tuin met eigen steiger. Houd u er rekening mee dat dit een vakantiepark is en geen prive karperbetaalwater voor u alleen. U deelt het water met andere visser en er zijn 4 hengsel per woning toegestaan. Jaarlijks worden er karpers uitgezet door de stichting die het vakantiepark onderhoud. Het vissen is niet altijd eenvoudig zeker in de zomer en het najaar, ondanks de talrijk aanwezige graskarpers is er veel plantengroei in het water.

In het voorjaar zijn daarom de vangsten veel hoger mede omdat de net uitgezette karpers eenvoudiger te vangen zijn. Voor het vangen van de karpers dient men rekening te houden met de dressuur op dit viswater en u rigs als dusdanig aan te passen. De afgelopen jaren zijn er honderden Gras- Spiegel- en Schubkarpers uitgezet. Kortom jong en oud, ervaren of beginner iedereen heeft een kans een mooie vis te vangen.

spiegelkarper

Privé vissteiger

Vele bungalows zijn voorzien van een vissteiger, Een aantal hebben verlichting voor het nachtvissen.
karper

Karper Vissen

Naast de vele spiegelkarpers, schubkarpers en graskarpers kunt u ook vissen op witvis en roofvis.
karper

Karper vangsten

Deze graskarper werd gevangen in het binnenmeer. Bekijk meer karperfoto's op onze Facebook pagina.
karper

Karpers uitgezet

Jaarlijks worden er nieuwe schub en spiegel karpers uitgezet door Carp farm om het bestand op pijl te houden.