Vissen op het vakantiepark

Naast karper zijn er nog vele andere vissoorten te vinden op Park Emslandermeer, zoals brasem, baars, voorn en zeelt. Met zo'n diversiteit aan vissoorten is er altijd wel iets te vangen, of je nu een ervaren visser bent of net begint met vissen. Voor wie graag op roofvis vist, zijn er ook mogelijkheden op het park. Kijk eens naar de snoek op de foto gevangen op Parc Emslandermeer. Deze vissoorten vereisen vaak wat meer kennis en ervaring, maar leveren ook spannende en uitdagende visavonturen op. Het park en haar omgeving bieden ook faciliteiten voor vissers.Vele huisjes zijn voorzien van een vissteiger. Zo kun je optimaal genieten van je visvakantie. Voor wie even genoeg heeft van het vissen, zijn er tal van andere activiteiten te doen op Park Emslandermeer. Denk aan fietsen, wandelen, zwemmen of gewoon lekker relaxen in de natuur. En natuurlijk kun je ook genieten van de gezellige sfeer op het park. Kortom, een visvakantie op Park Emslandermeer is een waar paradijs voor sportvissers. Met zoveel verschillende vissoorten en vismogelijkheden is er voor ieder wat wils. Dus pak je hengel en kom genieten van een onvergetelijke viservaring op dit prachtige park in Groningen.

Huisje aan het water

Zoals u ziet liggen vele van onze vakantiewoningen direct aan het water met prive vissteiger. U heeft de keuze aan de karpervijver of langs het kanaal. De woningen zijn voor 4 tot 12 personen Alle met gratis toegang tot het subtropich zwembad.

Snoek

Park Emslandermeer heeft een afgesloten binnenwater van 50.000m2 en heeft aan de buitenzijde een kanaal. Het visbestand bestaat uit witvis, roofvis en karper. Deze mooie snoek is gevangen op Parc Emslandermeer.

Huisje huren om te vissen

Op Park Emslandermeer kun je genieten van een fantastische visvakantie. Het park is gelegen in het prachtige Groningen, omgeven door mooie natuur en water. Het park biedt verschillende vismogelijkheden, zowel vanaf de kant als vanuit een boot aan het kanaal en natuurlijk direct op de vissteiger voor uw huisje. We bieden u vakantiebungalows / huisje aan het binnenwater of langs het kanaal. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk relaxen aan de waterkant en genieten van het prachtige uitzicht terwijl je je hengel uitwerpt. Of je kunt in Beertha een boot huren en naar de beste visplekjes varen rondom Blauwestad om daar je geluk te beproeven. Een van de populairste vissoorten op Park Emslandermeer is de snoek. Deze roofvis komt veel voor in de wateren rondom het park en kan flinke afmetingen bereiken. Het is een uitdagende vis om te vangen en een prachtige trofee voor wie hierin slaagt. Ook de karper is een veelvoorkomende vissoort op het park. Deze sterke vis geeft een goede strijd en kan behoorlijk groot worden. Het is dan ook een geliefde vis onder sportvissers die houden van een uitdaging.

Witvis, Zeelt, Brazem en Voorn

Witvis zoals brazem, zeelt, baarsjes en voorntjes zijn goed te vangen. Hiervoor hebben wij hieronder enkle Vis-Tips opgenomen. Ook voor karpervissen adviseren wij uw vooraf te kijken hoe u moet omgaan met dressur op karper betaalwater. Zonder deze tips neemt uw vangkans aanzienlijk af.

Karpervissen

Naast de vele vissoorten heeft Parc Emslandermeer een groot karperbestand Jarenlang zijn er karpers uitgezet. Inmiddels zijn er meerdere exemplaren gevangen ruim boven de 40 pond. Voor de beste visstek aan het binnenwater raadpleegt u de plattegond van het vakantiepark en de pagina karpervissen.

VIS-Tips voor witvis

Om succesvol witvis, zoals zeelt, brasem, voorn en baars te vangen, is het belangrijk om de juiste technieken en tactieken toe te passen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het vangen van deze vissoorten:

  • Kies de juiste locatie: Witvis houdt van stilstaand of langzaam stromend water met veel begroeiing. Zoek naar plekken met waterplanten, overhangende bomen of rotsen waar de vis zich kan verschuilen.
  • Gebruik het juiste aas: Witvis reageert goed op natuurlijk aas zoals maden, wormen, maïs of brood. Zorg ervoor dat het aas vers is en goed bevestigd is aan de haak.
  • Gebruik de juiste techniek: Afhankelijk van de vissoort en de omstandigheden, kun je verschillende technieken gebruiken zoals vissen met de vaste hengel, feeder vissen, match vissen of met de dobber vissen.
  • Wees geduldig: Het vangen van witvis vereist geduld en doorzettingsvermogen. Blijf geconcentreerd en blijf proberen totdat je de vis aan de haak hebt.
  • Respecteer de natuur: Zorg ervoor dat je de vis met respect behandelt en hem zo snel mogelijk terugzet in het water, zodat hij kan blijven gedijen in zijn natuurlijke habitat.
Met deze tips en een beetje ervaring, zul je binnen de kortste keren succesvol witvis kunnen vangen. Veel plezier en succes!

Whattsapp