Wandelroutes Emslandermeer

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 35 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 16 kilometer. Een aantal routes is ook wel te combineren tot een langere route. Ze leiden u langs de meest bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van Westerwolde. Vanuit Park Emslandermeer heeft u een mooi startpunt voor de 35 wandelroutes door Westerwolde!. Westerwolde is een prachtige en rustgevende streek in het oosten van Nederland, en staat bekend om zijn vele mooie wandelroutes. Westerwolde is de Città Slow gemeente, een gebied dat bekend staat om zijn focus op kwaliteit van leven, duurzaamheid en natuurbehoud. In dit artikel zullen we de beste wandelroute in de Città Slow gemeente van Westerwolde bespreken, zodat jij optimaal kunt genieten van al het moois dat deze bijzondere streek te bieden heeft. De wandelroute die we aanraden in de Città Slow gemeente van Westerwolde is de Boswachterspad route. Dit pad voert je langs prachtige bossen, stille heidevelden en schilderachtige dorpjes, en is de perfecte manier om het unieke karakter van Westerwolde te ervaren. De Boswachterspad route begint in het pittoreske dorp Sellingen, waar je kunt genieten van een kopje koffie of thee voordat je aan je wandeling begint. Vanuit Sellingen wandel je door uitgestrekte bossen en langs kronkelende beken, terwijl je onderweg kunt genieten van de vele vogels en andere wildlife die hier te vinden zijn. Onderweg kom je langs de Kleine en Grote Rietplas, twee prachtige meren waar je even kunt pauzeren en genieten van het uitzicht. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen, want hier kun je diverse watervogels en andere dieren spotten.

Wandelen in Westerwolde

Na de meren wandel je verder door de bossen en kom je aan bij de Vlindertuin, een schitterende plek vol kleurrijke bloemen en vlinders. Hier kun je even rustig zitten en genieten van de rust en de natuur om je heen. Vervolgens loop je verder richting Ter Apel, een charmant dorpje met een rijke historie. Neem hier zeker de tijd om een kijkje te nemen bij het klooster van Ter Apel, een prachtig en goed bewaard gebleven klooster uit de middeleeuwen. Na Ter Apel loop je terug naar Sellingen, waar je de wandeling kunt afsluiten met een heerlijke maaltijd in één van de gezellige restaurants in het dorp. De Boswachterspad route is een veelzijdige wandelroute die je meeneemt door de meest prachtige en unieke plekken van de Città Slow gemeente van Westerwolde. Of je nu houdt van bossen, meren, heidevelden of historische dorpjes, deze route heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om stevige wandelschoenen aan te trekken en voldoende water en snacks mee te nemen voor onderweg. Wil je meer weten over de Boswachterspad route of andere wandelroutes in Westerwolde? Neem dan eens een kijkje op de website van de plaatselijke VVV of wandelvereniging, waar je meer informatie en tips kunt vinden over de mooiste wandelingen in deze prachtige streek. Kortom, de Città Slow gemeente van Westerwolde is een paradijs voor wandelaars, en de Boswachterspad route is een absolute aanrader voor iedereen die optimaal wil genieten van al het moois dat deze bijzondere streek te bieden heeft. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in het schitterende Westerwolde!

Wandelroutes

Wandelroutes

Wil je wat van de omgeving zien? U kunt lekker wandelen op 1 van de vele wandelroutes in Westerwolde.
Fietsen

Fiets en Mountainbike

in Westerwolde liggen meerdere fietsroutes zowel voor mountainbikers als voor de gewone fietser.
wonderwereld

Wonderwereld

Voor de kids is Wonderwereld een ontdekkingsreis. Fantasieën, reuzen en nog veel meer. Ontdek met de kinderen een mooie wereld.
Vesting

Bourtange

De oude vestingstadjes zijn bekend in heel de omgeving. Ga deze ontdekken en kijk hoe mensen vroeger leefde en oorlog voerde.
balon

Balonvaren

Even Westerwolde verkennen vanuit de lucht? Dat kan met een heteluchtballon.
musea

Musea

Even uw kennis van de geschiedenis oppeppen? Bekijk historische boerderijen, molens, musea en nog veel meer.
varen

kano varen

Wilt u vanuit het water Westerwolde verkennen? Dat kan vanuit uw kano of kajak.
Paard

Paardrijden

Even galloperen op een paard of door de bossen van Westerwolde rijden? Kijk dan bij een manege in de omgeving!
hengelsport

Hengelsport

Een dagje forellen vangen of toch vissen vanuit een bootje? dit kan allemaal in de omgeving Westerwolde. Vergeet je vispas niet mee te nemen!
klooster

Kerken, torens en kloosters

Er zijn veel historische kerken te vinden in Westerwolde. Het is echt de moeite waard om deze te ontdekken.
molens

Molens

Even kijken hoe meel vroeger werd gemaakt? In Ter Apel vindt je enige orginele molen in Groningen.
kinderboerderij

Kinderboerderij

Ook voor de kleintjes is er voldoende te doen in Westerwolde, Denk daarbij aan de 5 kinderboerdeijen in de omgeving.
tenaxx

Landgoed Tenaxx

Wil je brullende dinosaurissen bekijken of je uit wilt leven in de survivalrun. Er is nog veel meer te doen op landgoed Tennax.
speelparadijs

Indoor speelparadijs

Even erop uit met de kleintjes in Westerwolde waar ze lekker los kunnen gaan. Kijk eens bij de binnenspeeltuinen
Whattsapp