Vakantiehuisje in de natuur

Weinig gebieden in Nederland zijn zó rijk aan natuur, afwisselend met verrassende landschappen, oude dorpjes, bossen, prachtige beekdalen en schitterende natuurgebieden als Westerwolde. Een echte actieveling? Fiets of wandel een van de tientallen uitgezette routes of vaar met een kano over de Ruiten Aa. In dit veelzijdige natuurgebied kun je op allerlei manieren genieten. Westerwolde staat bekend als een van de citta slow gemeenten van Nederland. In deze gemeente draait alles om rust, natuur en duurzaamheid. Een van de plaatsen in Westerwolde die je zeker niet mag missen, is Vlagtwedde. Dit dorp is een waar paradijs voor liefhebbers van slow living, met zijn gezellige winkels, prachtige natuur en tal van attracties in de omgeving. In Vlagtwedde vind je verschillende winkels die passen bij het slow living-concept. Denk aan ambachtelijke bakkerijen Krul waar je verse broden en gebak kunt kopen, boetieks met duurzame kleding en accessoires, en de winkel van Meinardi met streekproducten zoals honing, kaas en jam. Voor een uniek souvenir kun je terecht bij een van de lokale kunstenaars die hun werk in Vlagtwedde tentoonstellen. Naast winkelen is er in en rondom Vlagtwedde genoeg te zien en te doen voor jong en oud.

Vakantiepark Emslandermeer

In Vlagtwedde gemeente Westerwolde in Groningen, ligt het vakantiepark Emslandermeer, een prima uitvals basis voor al uw activiteiten. Wandelend of met de fiets de omgeving verkennen is zeker de mooite waard. Voor een leuk dagje uit met kinderen zijn er ook genoeg mogelijkheden in de omgeving van Vlagtwedde. Bezoek bijvoorbeeld het Blauwe Meer, huur een sloep bij de bootverhuur in Beerta. Of ga naar het Doe Museum in Veendam, waar kinderen creatief aan de slag kunnen met allerlei kunstzinnige activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Klooster Ter Apel, een goed bewaard gebleven middeleeuws klooster met een indrukwekkende tuin. Of maak een wandeling door het natuurgebied Sellingen, waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur op het Nederlandse platteland. Kortom, een bezoek aan Vlagtwedde en omgeving is zeker de moeite waard voor liefhebbers van slow living en natuurliefhebbers. Geniet van de rust, de ruimte en de prachtige natuur van Westerwolde en laat je verrassen door al het moois dat deze streek te bieden heeft. Vakantiepark Emslandermeer is een waterrijk en ontzettend groen recreatiepark omgeven door een zeer afwisselde natuur, kom en beleef de rust, ruimte en natuur.

Wandelroutes

Wandelroutes

Wil je wat van de omgeving van Westerwolde zien? U kunt lekker wandelen op een van de vele wandelroutes.
Fietsen

Fietsroutes

In Westerwolde liggen meerdere fietsroutes zowel voor mountainbikers als voor de gewone fietser.
wonderwereld

Wonderwereld

Voor de kids is Wonderwereld een ontdekkingsreis. Fantasieën, reuzen en nog veel meer. Ontdek met de kinderen een mooie wereld.
Vesting

Bourtange

De oude vestingstadjes zijn bekend in heel de omgeving. Ga deze ontdekken en kijk hoe mensen vroeger leefde en oorlog voerde.
balon

Balonvaren

Even Westerwolde verkennen vanuit de lucht? Dat kan met een heteluchtballon.
musea

Musea

Even uw kennis van de geschiedenis oppeppen? Bekijk historische boerderijen, molens, musea en nog veel meer.
varen

kano varen

Wilt u vanuit het water Westerwolde verkennen? Dat kan vanuit uw kano of kajak.
Paard

Paardrijden

Even galloperen op een paard of door de bossen van Westerwolde rijden? Kijk dan bij een manege in de omgeving!
hengelsport

Hengelsport

Een dagje forellen vangen of toch vissen vanuit een bootje? dit kan allemaal in de omgeving Westerwolde. Vergeet je vispas niet mee te nemen!
klooster

Kerken, torens en kloosters

Er zijn veel historische kerken te vinden in Westerwolde. Het is echt de moeite waard om deze te ontdekken.
molens

Molens

Even kijken hoe meel vroeger werd gemaakt? In Ter Apel vindt je enige orginele molen in Groningen.
kinderboerderij

Kinderboerderij

Ook voor de kleintjes is er voldoende te doen in Westerwolde, Denk daarbij aan de 5 kinderboerdeijen in de omgeving.
tenaxx

Landgoed Tenaxx

Wil je brullende dinosaurissen bekijken of je uit wilt leven in de survivalrun. Er is nog veel meer te doen op landgoed Tennax.
speelparadijs

Indoor speelparadijs

Even erop uit met de kleintjes in Westerwolde waar ze lekker los kunnen gaan. Kijk eens bij de binnenspeeltuinen
Whattsapp