Vakantiepark Emslandermeer bezienswaardigheden westerwolde groningen
karpervissen
VBN-Karperbungalow.nl
Westerwolde

Westerwolde is een prachtig gebied in Groningen dat een Cittaslow keurmerk heeft ontvangen. Heidevelden, oude bossen, verscholen vennen en moerassen, beekdalen en vriendelijke dorpen, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Westerwolde. Hier kun je oneindig lang wandelen, fietsen en kanoën én er is ook nog eens van alles te beleven in de groene omgeving!

Dagrecreatie

Een dagje uit of op vakantie in Westerwolde, Groningen? Er is zo veel te doen voor jong en oud! Maar wat mag u echt niet gemist hebben? Laat u inspireren door de bezienswaardigheden van de omgeving Westerwolde onderstaand vindt u meer informatie over de bezienswaardigheden.

subtropich zwembad

Vesting Bourtange

In het dorpje Bourtange zijn de oorspronkelijke vestingwerken prachtig gereconstrueerd. Bourtange is weer helemaal teruggebracht naar de vestingstad die het ooit was. Hier worden ook de slagen herspeelt.
golfbaan

Golfen

De omgeving westerwolde kent een midgetgold en een 9 holes golfbaan. Hier kan iedereen zonder golf vaardigheid bewijs gebruik van kan maken. Naast het vakantiepark kunt u de golfbaan van golfclub Westerwolde vinden. U kunt de toegang tot beide golfbanen regelen via de receptie.
karpervissen

Hengelsport

De omgeving van Vlagtwedde kent vele open viswateren en plassen buiten deze van het park om. Ook is er de mogelijkheid om op het betaalwater Weddemeer te vissen dat op 15 minuten gelegen is van Emslandermeer. Dit water kent een bestand tot aan 65 pond!
golfen

Wonderwereld

Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschappen en veel bijzondere dieren.
vakantiewoningen

Mountainbiken

In Westerwolde Groningen kunt u fantastisch mountainbiken / mtb-en. Het mountainbikenetwerk van meer dan 200 km lengte behoort tot de langste van Nederland! Het netwerk betaat uit 5 individuele MTB routes die onderling zijn verbonden.
greens

Horeca in de buurt

Westerwolde beleef je natuurlijk ook door een bezoek te brengen aan een restaurant, theetuin of rustpunt in de regio. Van wandelen en fietsen in de natuur en / of cultuur en historie snuiven krijg je natuurlijk dorst en trek. Geniet van de Westerwoldse smaken en gastvrijheid!
kano

Varen en verhuur

Bootjes en kano's zijn te huur via de receptie van Parc Emslandermeer. Op diverse plaatsen in Westerwolde zijn stations ingericht met kano’s en fietsen. Via prachtige vaar- en fietsroutes kunt u van het ene naar het andere station. Peddel en Pedaal stations kunt u vinden in Sellingen, Jipsinghuizen en Wedde.
boeken

Musea

De musea in Westerwolde bevinden zich vaak in bijzondere of historische panden. Van een oud treinstation tot een voormalig gemeentehuis en van een koekjesfabriek tot een herenboerderij. Ontdek in deze musea de geschiedenis van Nederland, de geschiedenis van de regio en werk van bijzondere kunstenaars.
jeudeboules

Oldenburg

De St. Lamberti-Kirche vormt het middelpunt van de de historische stadskern. Voorzien van vele kleine steegjes en zijstraatjes, Genieten van een bonte mix van leuke winkels.
bourtange1

Papenburg

Van april t/m november staat Papenburg geheel in het teken van de Landesgartenschau. Papenburg, Een nieuw tijdperk van tuincultuur en hovenierskunst.
bourtange1

Smokey Bioscoop

Onze Service zalen zijn elk voorzien van een bar van waar uit de consumpties zo geruisloos mogelijk bij U aan uw stoel geserveerd worden. Alle zalen zijn voorzien van airconditioning. de voorstellingen worden zonder pauze's vertoond.
bourtange1

Wandelroutes

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 35 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 16 kilometer. Een aantal routes is ook wel te combineren tot een langere route.